top of page

Пришкільний табір

"Світанок"

ДЕНЬ ЗАКРИТТЯ ТАБОРУ

June 19, 2017

       Ось і настав останній день відпочинку дітей в літньому таборі екологічного профілю з денним перебуванням «Світанок».  За ці 14 днів вихованці відпочили, оздоровились, набралися сил, збагатили свої знання  з екології , навчилися берегти природу рідного краю. Цікавим було дозвілля дітей за цей період. Вони ходили на екскурсії в природу, їздили в дендропарк «Софіївка», розважалися в будинку творчості, гралися, співали, танцювали, малювали, займалися спортом.

   Збалансованим та висококалорійним було харчування вихованців у таборі. Усі працівники намагалися зробити відпочинок дітей цікавим, активним та корисним .

   Сьогодні кухар приготувала смачний святковий прощальний обід . На підсумковій лінійці підвели підсумки та вручили  дітям  солодкі подарунки.

    Табір, до побачення! Привіт, літні канікули!

ДЕНЬ ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ

June 18, 2017

    День Японії в нашому таборі розпочався з читання японських народних казок в загонах. Потім бібліотекар Скрипніченко Г.Д. організувала виставку книг про Японію. Діти більше дізналися про цю країну та її мешканців, їхні звичаї та традиції.

       Літо – пора відпочинку, пригод та різних небезпечних ситуацій. Тому в усіх загонах вихователі провели бесіду «Обережно! Гриби!», а також конкурс малюнків «Гриби у лісі».

    Незабаром наша країна відзначатиме День Конституції. Вихователь 5 загону Екало Н.М.  підготувала для вихованців презентацію «Прапор – державний символ України». Учні повторили державні  символи України, вчилися любити свою Вітчизну і бути справжніми патріотами своєї держави.

ДЕНЬ ЮНИХ ЛІСІВНИКІВ

June 15, 2017

Нашим юним екологам усе цікаво, що стосується природи та її збереження. Сьогодні вихователі провели з ними змістовну бесіду «Рослини – символи України». Вихованці 1 і 2 загонів ходили на екскурсію до сільської бібліотеки. Там бібліотекар Дударенко Н.І. ознайомила їх з природничою літературою та вручила подарунки - книги.

   Діти з 3, 4 і 5 загонів в цей час також  ходили на екскурсію до Торговицького лісництва. Там вони дізналися про переробку деревини та багато чого цікавого для себе. А на згадку сфотографувалися в різних куточках нашого мальовничого лісництва.

   Після обіду в шкільній бібліотеці відбулися читання творів українських авторів про природу «Письменники України про природу» вихованцями  5 загону.

День флори та фауни

June 14, 2017

      Цього  дня  у таборі проводився конкурс малюнків «Лісові мешканці очима дітей» для вихованців 3 і 4 загонів.  Діти з 5 загону провели свято рідної мови «А я у гай ходила». Наймолодші - 1 і 2 загони  їздили в Новоархангельський будинок творчості . Там для них організували справжнє свято: конкурси, розваги, вікторини, мандрівки, майстер-класи.

  Цікавою була мандрівка в природу «Зелена аптека» для вихованців 5 загону. Вони ознайомилися з лікарськими рослинами нашої місцевості, дізналися про використання природних ліків, а ще добре відпочили на природі біля мальовничої річки Синюхи. Доцільною  була бесіда «Обережно, кліщі!», яку провели з дітьми їхні вихователі.

День туриста

June 13, 2017

      Наші діти дуже люблять подорожувати. Сьогодні вони їздили в місто Умань на екскурсію в дендропарк «Софіївка».  День був не дуже жарким, тому всі почували себе добре. В автобусі співали пісень,веселилися , сміялися. Вихованці отримали багато приємних вражень від катання на човні по озеру, від плавання на великому катері та подорожі  підземною річкою. А яких лише  подарунків вони накупили своїм рідним!

       Екскурсія в дендропарк «Софіївка»  була цікавою та пізнавальною. Діти побачили багато незнайомих рослин, дерев,  дізналися  про  історію заснування парку, поспілкувалися між собою, отримали задоволення від цієї подорожі.

13.06. ДЕНЬ ДОБРИХ СПРАВ

June 12, 2018

     Вихованці  табору відпочинку «Світанок» - працьовиті, наполегливі не тільки у навчанні, а й у праці. Сьогодні , в день добрих справ, діти 3-5 загонів взяли активну участь в операції «Природа просить допомоги». Вони упорядковували шкільну територію, доглядали за кімнатними рослинами, поливали , омолоджували та пересаджували їх.

      Вихователі 1-2 загонів провели бесіду «Цікаве про рослини». Шкільний психолог Суржко О.М. проводила психологічні  ігри з вихованцями 1 і 2 загонів.

Після обідумедичнасестра Постернак Т.П. провела бесіду «Звідки беруться хвороби влітку?» . Вихователі також провели бесіда з БЖД «Як запобігти пожежі?»

День спорту

June 11, 2017

     Наші вихованці  прагнуть бути дужими, здоровими, сильними та спритними. Навіть на літніх канікулах , перебуваючи в таборі відпочинку  «Світанок», вони щоранку  роблять ранкову зарядку, люблять займатися спортом. Сьогодні керівники фізичного виховання  Мойсюк І. В. та Гончаренко О.Г. провели  спортивні змагання «Хто найспритніший в загоні».  Діти 3-5 загонів  змагалися в перетягуванні канату ( перемогли дівчатка). Захоплюючою та цікавою була спортивна естафета для вихованців 1-3 загонів та  різноманітні ігри з м ячем .

     Потім у таборі  відбулося  свято іменинника «Ми народилися влітку», а також  святковий концерт та поздоровлення іменинників.

Після обідумедичнасестра Постернак Т.П. провела бесіду «Звідки беруться хвороби влітку?» . Вихователі також провели бесіда з БЖД «Обережно, незнайомі предмети!»

День був насичений різноманітними заходами.

День водойм

June 08, 2017

        День розпочався зовсім не так, як його планували провести.  На заваді став дощ та холодна , похмура погода. Проте вихователі не розгубилися. Вони провели в загонах  конкурс «Живий календар». А потім, коли закінчився дощ, повели вихованців на атракціони.  Діти побували у «віртуальній реальності», пострибали досхочу на батуті. А якою захоплюючою була «подорож» канатною дорогою. Та сьогодні для хлопчиків та дівчаток був ще й приємний   сюрприз - це солодка вата. Все це дійство проходило на території табору.

       Після смачного обіду вихователі провели з дітьми  бесіду з БЖД «Поведінка під час ігор та спортивних змагань». На підсумковій лінійці  підвели підсумки дня та ознайомили усіх з планами на наступний день.

День квітів

June 07, 2017

      Сьогодні у таборі було справжнє свято – свято квітів. Які тільки неповторні квіти та барви, кольори створила природа!  А діти, мов ті квіти, молоді, веселі, красиві!   Вони сміялися, радіючи літу, сонцю і канікулам.

   Цікаво пройшов конкурс загадок про квіти. Діти швидко їх відгадували, адже добре знають все про квіти, бо народилися і виросли в селі, серед чудової природи.

    А які фантастичні малюнки на тему «Незвичайні квіти» малювали вихованці 1-5 загонів! Чудовими були композиції для виставки квітів на тему «Квіти України».

   День пролетів швидко та цікаво. На підсумковій лінійці заступник начальника табору Колісніченко А.В. підвела підсумки дня та нагородила переможців конкурсу. Вихователі  повторили  з дітьми  «Правила поведінки  на водоймищі».

      Заключним був тренінг «Евакуація. Правила поведінки дітей під час евакуації», який провела начальник табору Клименко В.І.

День природи рідного краю

June 06, 2017

     Після смачного сніданку  вихователі в своїх загонах провели  гру «Поле чудес» на тему «Зелений світ навколо нас». Потім всі зібралися на спортивному майданчику на змагання з футболу. Грали команди 2-5 загонів, а маленькі «Капітошки»  сьогодні були активними вболівальниками.

    У 5 загоні цікавою була  «Хвилинка  поезії» , присвячена  Т.Г.Шевченку на тему «Шевченко і українська природа» . Захоплюючим був психологічний тренінг «Передай усмішку і добре слово»  для вихованців 1-4 загонів, який провела психолог Суржко О.М.

  • есіда з БЖД «Обережно, електрика!»

Заступник начальника табору Колісніченко А.В. провела підсумкову лінійку в кінці дня.

День юного еколога

June 05, 2017

   День розпочався, як завжди, з прийому дітей, ранкової лінійки та зарядки.  Смачним був сніданок у шкільній їдальні. Дуже старається кухар Олійник О.П., щоб дітям подобалися  сніданки та обіди , які вона готує.

     Сьогодні у таборі «День еколога».  Екологічно-пізнавальна акція «Водойми рідного краю, їхній стан та охорона» розпочалася з екскурсії до річки Синюхи.  Там діти не тільки відпочивали, а й розчистили джерельце, яке замулило, складали  пам’ятки друга природи.

   У 5 загоні пройшов конкурс знавців історії України. Звучали  вірші про Україну, рідну мову  на тему : «Ми-український народ».

       Заключною сьогодні була бесіда «Сам удома».

День довкілля

June 01, 2017

    Український народ багатий на звичаї, традиції, свята, які дійшли до нас ще з давніх давен . Сьогодні в таборі  ми святкували  свято Трійці. Цікаво пройшов конкурс малюнків на асфальті «Літні свята в Україні. Трійця». Вихованці кожного загону прикрашали квітами та зіллям  класні  кімнати напередодні свята. Вихователі провели з дітьми  бесіду «Народні звичаї та обряди» .

      Хлопчики та дівчатка з 5 загону підготували для молодших друзів розповіді  про відзначення свят в українських родинах.

      Перед виходом вихованців з табору додому була проведена бесіда-консультація «Чисте довкілля – справа кожного».

День захисту дітей

May 31, 2017

     1 червня щорічно в нашій країні відзначають як День захисту дітей. Вже стало традицією поводити його  спільно для усіх дітей району . Цього року воно пройшло в центральному парку селища Новоархангельськ.  Свято було дійсно цікавим, веселим, захоплюючим. Для дітей проводилися різноманітні конкурси та розваги. Наші учні на святі співали, танцювали, грали в ігри, а головне, знайшли собі багато нових друзів. У кінці дійства  діти отримали подарунки та морозиво.

     Після повернення  зі свята у таборі пройшов конкурс малюнків на асфальті «Світ очима дітей» , а шкільний психолог Суржко О.М. провела з вихованцями  ігровий тренінг «Роби , як я. Роби краще мене!». Вихователі провели у загонах бесіду з вихованцями  «Зроби свій вибір на користь здоров `я».

День відкриття табору

May 30, 2017

        Перший день у таборі розпочався з прийому  дітей, створення загонів, ознайомлення зі Статутом .

 Потім   вибирали назви загонів , розучували девізи, речівки та загонові пісні. Діти активно готувалися до відкриття табору,  виготовляли  стіннівки «Літечко, привіт!».

        Свято відкриття табору розпочалося з представлення загонів. Під час святкового концерту лунали пісні, вірші  про літо та канікули .

      В  кінці  дня вихователі провели з дітьми бесіду «Зроби свій вибір на користь здоров `я».

Please reload

Фотогалерея

Наші враження про літній відпочинок

Літній майданчик Світанок

bottom of page